Bakkeljauw met Hardgekookte Eieren

Bakkeljauw met Hardgekookte Eieren

Bakkeljauw met Hardgekookte Eieren

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

25 minuten.

Ingrediënten

Olie
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
100 gram margarine
Faja Lobi Sweet Chili Sauce
5 eieren
400 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
2 tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

Bereiden

Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.
De hardgekookte eieren in partjes snijden en op de bakkeljauw rangschikken. De boter smelten en over de bakkeljauw en de eieren gieten.
Serveertip: Serveren met rijst, Surinaams Puntje; garneer met Surinaamse
Sweet Chili Sauce.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus